Hobby ? Detektor ? Eller hvad ?
Ordet hobby ? Hvad er det egentlig for et ord og hvad betyder det ?
Slår man op i en ældre ordbog står der : yndlings-fritidssyssel, altså et eller andet, som man kan bruge sin fritid til alt efter ens interesse.
Jeg vil her komme ind på en interesse, som er både spændende, men også belærende., nemlig at søge med detektor.. Det er en kendsgerning, at efter detektorfolket er kommet med deres fintfølende elektroniske udstyr er der virkelig kommet masser af fund ind til vores museer.


Naturligvis er det ikke mulig at nævne alle mine fund gennem årene, men nogle fortjener en omtale. F.eks en bronzedolk, hvor jeg med det samme tænkte: "Dette er mit livs fund "Nationalmuseet havde den længe, og var tilsyneladende i tvivl. Britisk museum var på besøg og her blev dette fund diskuteret. Til sidst blev dolken betegnet som en efterligning og ca. 200 år og den var ikke danefæ.

Mogens Side

På en gammel festplads hev jeg 7 sølvmønter op fra en ældre periode, og på et øde sted blev der fundet mange mønter, flere ringe og et guldarmbånd. Apropos ringe, så har jeg på opfordring været ude og finde vielsesringe og andre ting som er blevet tabt, og så bliver folk så glade når de igen får det savnede tilbage. Et stykke jord som skåner ned mod en sø, og hvor der tidligere har ligget skov er et godt område at søge på. Her har folk måske for over hundred år siden haft madkurven med på udflugten og tabt mange forskellige ting, som igen ser dagens lys efter, at detektoren har gjort sit arbejde i den danske muld.
Det er ikke ualmindelig på sådanne steder, at finde øloplukkere, som netop kan fortælle om tidsperioden, hvor det er tabt.
Mogens.                                                                                                                     

                                                               
Klik på billederne for at forstørre.

24 skilling 1757, Norge.
Pragtkvalitet, som
slået i går!

Danske & Norske sølvmønter
16-1700 tallet.

Skandinaviske
Sølvmønter.
1856-1919.

Norge. 50 øre 1901. Sølv.
En lækker mønt at finde..

Svensk 25 øre 1874.
Fundet med et lille
stykke samtidig avis.

Guldarmring.
Stemplet 585.
Altså 14 karat.
Endvidere med mestermærket: J.A
(J.T.P Allan, som var virksom i København i perioden 1903-1937).

Lommeure + kæde.
Ca. 1900.

SE LIGE HER! Store danske Sølvmønter.
2 og 1 Krone begge fra 1875. Fundet i Maj 2010.

Bronzedolk.
Se teksten ovenfor.

Fin samling af oplukkere.
Ca. 1920-40´erne.

Mogens